Het verhaal van planken Enzo

Het werk van Planken Enzo

Iets cadeau geven. Het wordt extra bijzonder wanneer je het afstemt op de ontvanger. De kracht van Planken Enzo zit dan ook niet voor niets in de     termen “persoonlijk en maatwerk”. Een borrel- of tapasplank, biertray of borrelbak voorzien van tekst of afbeelding bijvoorbeeld. Eentje voor de verjaardag van een vriendin of honderd om weg te geven in een kerstpakket namens je bedrijf. Wanneer je met Diana praat, word je bevangen door haar enthousiasme over de mogelijkheden. Veel mogelijkheden? Oneindig veel en altijd precies zoals jij het wilt. We nemen je graag mee in de creativiteit van Planken Enzo. Een bedrijf waar ‘meedenken’ de enige ‘standaard’ in hun aanbod is.

“De basis van ons bedrijf? Hout voorzien van een persoonlijke touch. Dit jaar hebben we het bedrijf als concept overgenomen. En onlangs is de nieuwe website online gegaan”.

 
 

“Eigenlijk klopt iedereen bij ons aan, zowel particulieren als bedrijven. Ons aanbod is breed. Elke dag krijgen we eigenlijk nog meer nieuwe ideeën”, bij deze laatste zin kijken ze elkaar lachend aan. “Ons aanbod is breed. Niet simpelweg de keuze uit een paar planken of een selectief aantal formaten. Als we het nog niet hebben, dan creëren we het. Door hout af te nemen bij een met zorg gekozen vaste houthandel, staan we garant voor de kwaliteit. Een plank die krom trekt, dat moet je niet hebben. Onderhoudsadvies hoort daarbij”.

Meedenken
Ondanks dat Planken Enzo door heel Nederland levert, menig pakket gaat op de post, richten ze zich momenteel voornamelijk op de regio en lokaal. En het kan zomaar zijn dat je ze onlangs nog op een jaarmarkt in de buurt hebt gezien.

Van idee tot productie, er zijn een aantal stappen te nemen. “Het leuke van ons vak is dat we mee mogen denken. Luisteren naar wat de klant zoekt, ons mee laten nemen in zijn wensen en gedachten. En natuurlijk de variatie. De ene keer denken we mee over een cadeau voor juffendag, een prijs voor een sporttoernooi of een borrelbak voor een carnavalsvereniging. De andere keer zitten we aan tafel bij een bedrijf wat op zoek is naar een geschenk voor relaties”. Budgetafhankelijk kan alles naar wens gevuld of feestelijk ingepakt worden.

In de maak
Als klant heb je een rol in elke stap. Waarbij Diana start met de vraag: “Wat wil je”. Vervolgens maakt ze een ontwerp zodat je op papier alvast ziet hoe het gaat worden. Stemt dit af met de klant en met deze input wordt het ontwerp eventueel aangepast. Daar de tijd voor nemen of juist de snelheid erin brengen. Alles kan en is vaak afhankelijk van de datum dat iets geleverd mag worden. “We zeggen nooit nee”, vertelt ze. Dat je met gebundelde creativiteit iets heel unieks kan maken, blijkt uit het feit dat je ook een eigen afbeelding op hout kan laten vereeuwigen. “Een tekening van de kleinkinderen op een tapasplank voor opa en oma. Of een ontwerp”.

“Weten dat de gever tijd en liefde heeft gestopt in iets wat echt op jou slaat, dat maakt je blij”.